REUSE
REDUCE
RECYCLE
REBAGS!

ΤΣΑΝΤΕΣ ΠΑΝΙΝΕΣ - NON WOVEN - WOVEN - ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΕΣ

MENU ∇ ☰
Οικολογικές τσάντες για ψώνια πολλαπλών χρήσεων - FAQ

ΤΣΑΝΤΕΣ ΠΑΝΙΝΕΣ - NON WOVEN - WOVEN PP - ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΕΣ / ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ / ΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ

Ακολουθούν παρακάτω μερικές συχνές ερωτήσεις ή απορίες, για τις οποίες ρωτούν τακτικά οι υποψήφιοι πελάτες μας. Έχουμε προσπαθήσεις να τις απαντήσουμε με το πλέον εύκολο και κατανοητό τρόπο.

Εννοείται βέβαια, ότι εάν έχετε κάποιες περαιτέρω απορίες για τις οποίες δεν βρήκατε την απάντηση στην παρούσα σελίδα, μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας για να λάβετε άμεσα την βοήθεια ή τις διευκρινήσεις που χρειάζεστε.

   
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ WOVEN PP ΣΤΙΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ?
Για να έχετε μια όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα για το παραπάνω υλικό, κατ’ αρχήν θα πρέπει να καταλάβετε τι ακριβώς σημαίνει η περιγραφή του: Η λέξη WOVEN στα Ελληνικά σημαίνει Υφαντό, Ύφανση, Πλέξη και το PP είναι η συντομογραφία ενός συνθετικού υλικού του πολυπροπυλενίου. Δηλαδή ο όρος WOVEN PP μεταφράζεται σαν Υφαντό ή πλεκτό πολυπροπυλένιο.

Το πολυπροπυλένιο (PP) είναι μια θερμοπλαστική ρητίνη που παράγεται από τον πολυμερισμό του πολυπροπυλενίου. Το υφαντό πολυπροπυλένιο δημιουργείται όταν νήματα ή λωρίδες πολυπροπυλενίου οι οποίες είναι μαζί υφασμένες (πλεγμένες) σε 2 δυο διαφορετικές κατευθύνσεις κάθετα και οριζόντια. Το αποτέλεσμα αυτής της ύφανσης / πλέξης, είναι ένα πολύ ελαφρύ και ταυτόχρονα πολύ ανθεκτικό υλικό, για την συγκράτηση και φύλαξη βαρειών αντικειμένων.

Το Woven PP υλικό διατίθεται και σε πρόσμιξη από ανακυκλωμένο και πρωτογενές υλικό.

Επίσης οι τσάντες αυτές πολλαπλών χρήσεων διαθέτουν πλαστικοποίηση η οποία εκτός από το άρτιο αποτέλεσμα εκτύπωσης που προσφέρουν, τις καθιστούν πολύ αποτελεσματικές στη συγκράτηση της υγρασίας μιας και δεν επιτρέπει να εισέλθει νερό ή άλλα υγρά στο εσωτερικό τις τσάντας ή το αντίθετο. Είναι πλήρως αδιαβροχοποιμένες και πλενόμενες.

Οι τσάντες για ψώνια πολλαπλών χρήσεων που κατασκευάζονται με WOVEN-PP είναι κατά κύριο λόγο μη τοξικές, αναπνέουν (επιτρέπουν την ροή αέρα), έχουν μεγάλη αντοχή στην συγκράτηση βάρους και προστατεύουν τα προϊόντα από ζημιές και χτυπήματα.

Συμπερασματικά, αυτές οι τσάντες θεωρούνται από πολλούς σαν οι πιο κατάλληλες τσάντες για ψώνια στο super market, αφού τα προϊόντα που αγοράζουμε από εκεί είναι συνήθως πολλά και μερικές φορές αρκετά βαριά (φρούτα, μπουκάλια ποτών / αναψυκτικών, γάλα, απορρυπαντικά κτλ).
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ NON WOVEN PP ΣΤΙΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ?
Ο όρος ΝΟΝ WOVEN δηλώνει ότι το υλικό της τσάντας ΔΕΝ είναι κατασκευασμένο με την μέθοδο της πλέξης - ύφανσης.

Πρόκειται δηλαδή πάλι για πολυπροπυλένιο (με τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται παραπάνω), αλλά κατασκευάζεται με διαφορετικό τρόπο:

Το ΝΟΝ WOVEN είναι πολλαπλές στρώσεις φύλλων ή ιστών πολυπροπυλενίου, που συνδέονται μεταξύ τους με μηχανική, θερμική ή χημική σύμπλεξη. Είναι επίπεδα και συνήθως πορώδη φύλλα κατασκευασμένα από τετηγμένο πολυπροπυλένιο. Δεν κατασκευάζονται με την μέθοδο της ύφανσης ή του πλεξίματος (όπως το WOVEN PP) και για το λόγο αυτό δεν απαιτείται η προηγούμενη μετατροπή τους σε ίνες ή νήματα.

Οι τσάντες για ψώνια που είναι κατασκευασμένες από ΝΟΝ WOVEN, μιμούνται την αίσθηση, την εμφάνιση, την υφή και την αντοχή του υφάσματος και είναι ημιαδιάβροχες.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ NON WOVEN PP LAMINATED ΣΤΙΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ?
Ο όρος LAMINATED, δηλώνει αυτό που λέμε πλαστικοποίηση. Δηλαδή, για αυτές τις τσάντες ισχύει ότι ακριβώς περιγράφουμε στην αμέσως προηγούμενη ερώτηση (NON WOVEN), με την διαφορά ότι αυτές οι τσάντες είναι πλαστικοποιημένες. Διαθέτουν δηλαδή ένα φιλμ στην εξωτερική τους επιφάνεια.

Αυτό το φιλμ (η πλαστικοποίηση) προσδίδει μια πιο λεία υφή και πιο γυαλιστερή όψη στην τσάντα. Επίσης την καθιστά πολύ πιο αποτελεσματική στη συγκράτηση της υγρασίας μιας και δεν επιτρέπει να εισέλθει νερό ή άλλα υγρά στο εσωτερικό τις τσάντας.

Συμπερασματικά, εάν θέλουμε να τονίσουμε ιδιαίτερα την εμφάνιση της τσάντας, θα πρέπει να προτιμήσουμε την πλαστικοποιημένη έκδοση (LAMINATED). Είναι ιδανική στο να προσφέρει ένα πιο καλαίσθητο αποτέλεσμα στην εκτύπωση της εξωτερικής της επιφάνειας. Το εικαστικό φαίνεται καλύτερο, με υψηλότερη ανάλυση και ιδιαίτερη λεπτομέρεια.
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ "WOVEN", "NON WOVEN" & ''NON WOVEN PP LAMINATED'' / ΠΟΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ?
Τόσο οι τσάντες από WOVEN-PP όσο και οι τσάντες από NON-WOVEN-PP και NON WOVEN PP LAMINATED είναι κατασκευασμένες από ανακυκλωμένο πολυπροπυλένιο. Η διαφορά τους είναι στον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζονται και στη  ύπαρξη πλαστικοποίησης ή όχι.

Και στις δυο του μορφές το πολυπροπυλένιο είναι ένα ιδιαιτέρως ανθεκτικό υλικό και όταν χρησιμοποιείται για την κατασκευή επαναχρησιμοποιούμενων τσαντών, θα προσφέρει σίγουρα ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα αξιόπιστης χρήσης. Και οι δύο τύποι υφασμάτων έρχονται σε διάφορα χρώματα και είναι δεκτικοί σε διαφορετικές μεθόδους εκτύπωσης.

Οι σημαντικές διαφορές μεταξύ των υλικών κατασκευής των Τσαντών Πολλαπλών Χρήσεων προσδιορίζονται παρακάτω:

Woven PP τσάντα : Εξαιρετική αντοχή φορτίου / βάρους λόγω της μεθόδου κατασκευής (woven-πλεκτό) του υλικού της. Μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια έως και 25kg ανάλογα με το πάχος του υλικού. Άρτια ποιότητα εκτύπωσης ανεξαρτήτως εικαστικού, αποδίδει άρτια εκτυπώσεις με ιδαίτερες απαιτήσεις ανάλυσης.  Αδιάβροχη εσωτερικά και εξωτερικά. Πλενόμενη. Το Woven PP υλικό διατίθεται και σε πρόσμιξη από ανακυκλωμένο και πρωτογενές υλικό.

Non Woven PP τσάντα : Εύχρηστο, ελαφρύ υλικό, ημιαδιάβροχο. Ικανοποιητική ποιότητα εκτύπωσης έως και 4 ξεχωριστών χρωμάτων. Με υφή και αίσθηση παρόμοια με του υφάσματος.

Non Woven PP Laminated τσάντα : Εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης, φωτορεαλιστικής ποιότητας ανεξαρτήτως εικαστικού, ιδανική για τσάντες με ιδιαίτερες απαιτήσεις σε ανάλυση εκτύπωσης. Μεταφέρει με ασφάλεια έως και 15kg ανάλογα με το πάχος του υλικού. Αδιάβροχη εξωτερικά.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ R-PET ΣΤΙΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ?
Αρχικά θα πρέπει να εξηγήσουμε μερικά βασικά πράγματα για το R-PET. Τα αρχικά της λέξης PET, στα ελληνικά μεταφράζονται ως: Τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο. Το πρόθεμα R που προηγείται, δηλώνει ότι το υλικό είναι Recycled, δηλαδή ανακυκλωμένο.

Το υλικό είναι πασίγνωστο σε όλους μας, μιας και από αυτό κατασκευάζονται σήμερα σχεδόν όλες οι πλαστικές φιάλες και δοχεία στην βιομηχανία των τροφίμων και ποτών. Σχεδόν όλα τα μπουκάλια των αναψυκτικών και των εμφιαλωμένων νερών που βλέπουμε στα ράφια των Super Markets, είναι κατασκευασμένα από PET.

Οι λόγοι που οδήγησαν στην πλήρη επικράτηση του ΡΕΤ σαν υλικού συσκευασίας στα τρόφιμα είναι τόσοι πολλοί που το καθιστούν σχεδόν αναντικατάστατο (διαφάνεια, ασφάλεια στην επαφή με τρόφιμα, αδιαπέραστο από νερό και υγρασία, χαμηλό βάρος, υψηλή μηχανική αντοχή και άλλα πολλά). Ένα βασικό πλεονέκτημα του ΡΕΤ είναι ότι έχει μια καθιερωμένη υποδομή ανακύκλωσης και μπορεί να ανακυκλωθεί πολλές φορές. Οι εξαιρετικές φυσικές του ιδιότητες επιτρέπουν την κατασκευή του με τέτοιο τρόπο, ο οποίος ελαχιστοποιεί τη χρήση των φυσικών πόρων.

Το ανακυκλωμένο PET (R-PET) είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για το παρθένο ΡΕΤ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλαπλές εφαρμογές. Η χρήση του πλαστικού R-PET αυξάνεται συνεχώς, λόγω του χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα (εξοικονόμηση πρώτων υλών απαιτώντας λιγότερη ενέργεια), ανακύκλωσης (μείωση απορριμμάτων) και ισχυρών περιβαλλοντικών διαπιστευτηρίων.

Οι τσάντες για ψώνια πολλαπλών χρήσεων που κατασκευάζονται από R-PET, είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η βιομηχανία σε αυτόν τον τομέα.

Είναι ιδανικές για εταρείες και οργανισμούς που επιθυμούν να επικοινωνήσουν στο μέγιστο την εναρμόνισή τους με τα νέα περιβαλλοντικά πρότυπα και την συνεισφορά τους στην μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ POLYESTER ΣΤΙΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ?
Αυτό που πραγματικά χρειάζεται να γνωρίζετε για το υλικό αυτό (POLYESTER / ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΑΣ) είναι ότι είναι ένα εξαιρετικά ανθεκτικό στους λεκέδες και στο νερό υλικό. Το συναντάμε σε μια τεράστια γκάμα διαφορετικών προϊόντων.

Ένα από τα σπουδαία πράγματα για τον πολυεστέρα είναι ότι ανακυκλώνεται καλά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά.

Ο πολυεστέρας έχει μια απαλή, σχεδόν μεταξένια αίσθηση. Όταν πρόκειται για δύναμη και ανθεκτικότητα, ο πολυεστέρας είναι βασιλιάς! Είναι επίσης εξαιρετικά εύκολο στην φροντίδα του και γενικά είναι ένα πολύ ανέξοδο υλικό.

Οι παραπάνω παράγοντες σε συνδυασμό με τον μικροσκοπικό χώρο που καταλαμβάνει όταν διπλωθεί σε μέγεθος τσέπης (pocket – size), καθιστούν τις τσάντες από πολυεστέρα μια εξαιρετική επιλογή τόσο για την ανθεκτικότητα τους, όσο και για το μέγεθος και το βάρος τους που σας επιτρέπουν να την έχετε πάντα μαζί σας (π.χ. μέσα στην τσάντα σας) για κάποια γρήγορη ή μη προγραμματισμένη επίσκεψη στο Super Market για τα λίγα ψώνια της τελευταίας στιγμής.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ COTTON ΣΤΙΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ?
Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για τις βαμβακερές τσάντες COTTON, καθώς πρόκειται για ένα υλικό που το γνωρίζουμε όλοι.

Μια βαμβακερή τσάντα, με την σωστή της χρήση, είναι τελικά βιώσιμη και αρκετά οικολογική επιλογή αφού θα αντέξει να πλυθεί πάρα πολλές φορές, έχει πολύ μεγάλη αντοχή και μακροζωία στην σκληρή χρήση και πάνω απ’ όλα είναι τελικά κατασκευασμένη από βαμβάκι το οποίο είναι φυσικό, φιλικό στο περιβάλλον και 100% ανακυκλώσιμο υλικό.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ JUTE ΣΤΙΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ?
Jute = Γιούτα (το φυτό)

Η γιούτα είναι μια φυσική ίνα γνωστή ως χρυσή ίνα. Είναι μία από τις φθηνότερες και ισχυρότερες από όλες τις φυσικές ίνες και θεωρείται ως ίνα του μέλλοντος.

Η γιούτα, μετά το βαμβάκι, είναι η δεύτερη στην παγκόσμια παραγωγή υφαντικών ινών. Η Ινδία, το Μπαγκλαντές, η Κίνα και η Ταϊλάνδη είναι οι κορυφαίοι παραγωγοί της Γιούτας. Παράγεται επίσης στη νοτιοδυτική Ασία και τη Βραζιλία. Η ινδική γιούτα είναι επίσης γνωστή ως Pat, kosta, Nalita, Bimli ή Mesta. Η Ινδία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός προϊόντων από γιούτα στον κόσμο.

Η καλλιέργεια της γιούτας στην Ινδία περιορίζεται κυρίως στα κράτη της ανατολικής περιοχής. Στην Ινδία πάνω από 4 εκατομμύρια οικογένειες συμμετέχουν στην καλλιέργεια ακατέργαστης γιούτας.

 • Είναι ιδιαιτέρως φιλικό προς το περιβάλλον υλικό.
 • Είναι ετήσια ανανεώσιμη και βιοδιασπώμενη.
 • Διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος.
 • Οι ίνες γιούτας είναι 100% βιοδιασπώμενες και συνεπώς φιλικές προς το περιβάλλον.
 • Η γιούτα έχει χαμηλές ανάγκες σε φυτοφάρμακα και λιπάσματα.
 • Έχει μεγάλη αντοχή σε εφελκυσμό (η άσκηση δύο ισοδύναμων αλλά αντίρροπων δυνάμεων πάνω σ' ένα σώμα, που τείνουν να οδηγήσουν στο τέντωμά του) και χαμηλή εκτατότητα (δεν ξεχειλώνει).


ΤΣΑΝΤΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗ - ΛΙΑΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ?
Είμαι ιδιώτης!
Υπάρχει η δυνατότητα να προμηθευτώ από εσάς τσάντες πολλαπλών χρήσεων σε μικρές ποσότητες (λιανική πώληση), για προσωπική μου χρήση?
 
Δυστυχώς ΟΧΙ!

Η REBAGS, εξειδικεύεται αποκλειστικά και μόνο στην ΧΟΝΔΡΙΚΗ διάθεση και δεν μπορεί να πραγματοποιήσει λιανικές πωλήσεις.

Η δραστηριότητα της περιορίζεται μόνο στον χονδρικό εμπόριο, στην διάθεση και την προμήθεια τσαντών πολλαπλών χρήσεων σε μαζικές ποσότητες, σε μεγάλα καταστήματα, υπεραγορές, Super Markets και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ WOVEN PP ΣΤΙΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ?
Για να έχετε μια όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα για το παραπάνω υλικό, κατ’ αρχήν θα πρέπει να καταλάβετε τι ακριβώς σημαίνει η περιγραφή του: Η λέξη WOVEN στα Ελληνικά σημαίνει Υφαντό, Ύφανση, Πλέξη και το PP είναι η συντομογραφία ενός συνθετικού υλικού του πολυπροπυλενίου. Δηλαδή ο όρος WOVEN PP μεταφράζεται σαν Υφαντό ή πλεκτό πολυπροπυλένιο.

Το πολυπροπυλένιο (PP) είναι μια θερμοπλαστική ρητίνη που παράγεται από τον πολυμερισμό του πολυπροπυλενίου. Το υφαντό πολυπροπυλένιο δημιουργείται όταν νήματα ή λωρίδες πολυπροπυλενίου οι οποίες είναι μαζί υφασμένες (πλεγμένες) σε 2 δυο διαφορετικές κατευθύνσεις κάθετα και οριζόντια. Το αποτέλεσμα αυτής της ύφανσης / πλέξης, είναι ένα πολύ ελαφρύ και ταυτόχρονα πολύ ανθεκτικό υλικό, για την συγκράτηση και φύλαξη βαρειών αντικειμένων.

Το Woven PP υλικό διατίθεται και σε πρόσμιξη από ανακυκλωμένο και πρωτογενές υλικό.

Επίσης οι τσάντες αυτές πολλαπλών χρήσεων διαθέτουν πλαστικοποίηση η οποία εκτός από το άρτιο αποτέλεσμα εκτύπωσης που προσφέρουν, τις καθιστούν πολύ αποτελεσματικές στη συγκράτηση της υγρασίας μιας και δεν επιτρέπει να εισέλθει νερό ή άλλα υγρά στο εσωτερικό τις τσάντας ή το αντίθετο. Είναι πλήρως αδιαβροχοποιμένες και πλενόμενες.

Οι τσάντες για ψώνια πολλαπλών χρήσεων που κατασκευάζονται με WOVEN-PP είναι κατά κύριο λόγο μη τοξικές, αναπνέουν (επιτρέπουν την ροή αέρα), έχουν μεγάλη αντοχή στην συγκράτηση βάρους και προστατεύουν τα προϊόντα από ζημιές και χτυπήματα.

Συμπερασματικά, αυτές οι τσάντες θεωρούνται από πολλούς σαν οι πιο κατάλληλες τσάντες για ψώνια στο super market, αφού τα προϊόντα που αγοράζουμε από εκεί είναι συνήθως πολλά και μερικές φορές αρκετά βαριά (φρούτα, μπουκάλια ποτών / αναψυκτικών, γάλα, απορρυπαντικά κτλ).
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ NON WOVEN PP ΣΤΙΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ?
Ο όρος ΝΟΝ WOVEN δηλώνει ότι το υλικό της τσάντας ΔΕΝ είναι κατασκευασμένο με την μέθοδο της πλέξης - ύφανσης.

Πρόκειται δηλαδή πάλι για πολυπροπυλένιο (με τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται παραπάνω), αλλά κατασκευάζεται με διαφορετικό τρόπο:

Το ΝΟΝ WOVEN είναι πολλαπλές στρώσεις φύλλων ή ιστών πολυπροπυλενίου, που συνδέονται μεταξύ τους με μηχανική, θερμική ή χημική σύμπλεξη. Είναι επίπεδα και συνήθως πορώδη φύλλα κατασκευασμένα από τετηγμένο πολυπροπυλένιο. Δεν κατασκευάζονται με την μέθοδο της ύφανσης ή του πλεξίματος (όπως το WOVEN PP) και για το λόγο αυτό δεν απαιτείται η προηγούμενη μετατροπή τους σε ίνες ή νήματα.

Οι τσάντες για ψώνια που είναι κατασκευασμένες από ΝΟΝ WOVEN, μιμούνται την αίσθηση, την εμφάνιση, την υφή και την αντοχή του υφάσματος και είναι ημιαδιάβροχες.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ NON WOVEN PP LAMINATED ΣΤΙΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ?
Ο όρος LAMINATED, δηλώνει αυτό που λέμε πλαστικοποίηση. Δηλαδή, για αυτές τις τσάντες ισχύει ότι ακριβώς περιγράφουμε στην αμέσως προηγούμενη ερώτηση (NON WOVEN), με την διαφορά ότι αυτές οι τσάντες είναι πλαστικοποιημένες. Διαθέτουν δηλαδή ένα φιλμ στην εξωτερική τους επιφάνεια.

Αυτό το φιλμ (η πλαστικοποίηση) προσδίδει μια πιο λεία υφή και πιο γυαλιστερή όψη στην τσάντα. Επίσης την καθιστά πολύ πιο αποτελεσματική στη συγκράτηση της υγρασίας μιας και δεν επιτρέπει να εισέλθει νερό ή άλλα υγρά στο εσωτερικό τις τσάντας.

Συμπερασματικά, εάν θέλουμε να τονίσουμε ιδιαίτερα την εμφάνιση της τσάντας, θα πρέπει να προτιμήσουμε την πλαστικοποιημένη έκδοση (LAMINATED). Είναι ιδανική στο να προσφέρει ένα πιο καλαίσθητο αποτέλεσμα στην εκτύπωση της εξωτερικής της επιφάνειας. Το εικαστικό φαίνεται καλύτερο, με υψηλότερη ανάλυση και ιδιαίτερη λεπτομέρεια.
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ "WOVEN", "NON WOVEN" & ''NON WOVEN PP LAMINATED'' / ΠΟΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ?
Τόσο οι τσάντες από WOVEN-PP όσο και οι τσάντες από NON-WOVEN-PP και NON WOVEN PP LAMINATED είναι κατασκευασμένες από ανακυκλωμένο πολυπροπυλένιο. Η διαφορά τους είναι στον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζονται και στη  ύπαρξη πλαστικοποίησης ή όχι.

Και στις δυο του μορφές το πολυπροπυλένιο είναι ένα ιδιαιτέρως ανθεκτικό υλικό και όταν χρησιμοποιείται για την κατασκευή επαναχρησιμοποιούμενων τσαντών, θα προσφέρει σίγουρα ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα αξιόπιστης χρήσης. Και οι δύο τύποι υφασμάτων έρχονται σε διάφορα χρώματα και είναι δεκτικοί σε διαφορετικές μεθόδους εκτύπωσης.

Οι σημαντικές διαφορές μεταξύ των υλικών κατασκευής των Τσαντών Πολλαπλών Χρήσεων προσδιορίζονται παρακάτω:

Woven PP τσάντα : Εξαιρετική αντοχή φορτίου / βάρους λόγω της μεθόδου κατασκευής (woven-πλεκτό) του υλικού της. Μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια έως και 25kg ανάλογα με το πάχος του υλικού. Άρτια ποιότητα εκτύπωσης ανεξαρτήτως εικαστικού, αποδίδει άρτια εκτυπώσεις με ιδαίτερες απαιτήσεις ανάλυσης.  Αδιάβροχη εσωτερικά και εξωτερικά. Πλενόμενη. Το Woven PP υλικό διατίθεται και σε πρόσμιξη από ανακυκλωμένο και πρωτογενές υλικό.

Non Woven PP τσάντα : Εύχρηστο, ελαφρύ υλικό, ημιαδιάβροχο. Ικανοποιητική ποιότητα εκτύπωσης έως και 4 ξεχωριστών χρωμάτων. Με υφή και αίσθηση παρόμοια με του υφάσματος.

Non Woven PP Laminated τσάντα : Εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης, φωτορεαλιστικής ποιότητας ανεξαρτήτως εικαστικού, ιδανική για τσάντες με ιδιαίτερες απαιτήσεις σε ανάλυση εκτύπωσης. Μεταφέρει με ασφάλεια έως και 15kg ανάλογα με το πάχος του υλικού. Αδιάβροχη εξωτερικά.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ R-PET ΣΤΙΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ?
Αρχικά θα πρέπει να εξηγήσουμε μερικά βασικά πράγματα για το R-PET. Τα αρχικά της λέξης PET, στα ελληνικά μεταφράζονται ως: Τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο. Το πρόθεμα R που προηγείται, δηλώνει ότι το υλικό είναι Recycled, δηλαδή ανακυκλωμένο.

Το υλικό είναι πασίγνωστο σε όλους μας, μιας και από αυτό κατασκευάζονται σήμερα σχεδόν όλες οι πλαστικές φιάλες και δοχεία στην βιομηχανία των τροφίμων και ποτών. Σχεδόν όλα τα μπουκάλια των αναψυκτικών και των εμφιαλωμένων νερών που βλέπουμε στα ράφια των Super Markets, είναι κατασκευασμένα από PET.

Οι λόγοι που οδήγησαν στην πλήρη επικράτηση του ΡΕΤ σαν υλικού συσκευασίας στα τρόφιμα είναι τόσοι πολλοί που το καθιστούν σχεδόν αναντικατάστατο (διαφάνεια, ασφάλεια στην επαφή με τρόφιμα, αδιαπέραστο από νερό και υγρασία, χαμηλό βάρος, υψηλή μηχανική αντοχή και άλλα πολλά). Ένα βασικό πλεονέκτημα του ΡΕΤ είναι ότι έχει μια καθιερωμένη υποδομή ανακύκλωσης και μπορεί να ανακυκλωθεί πολλές φορές. Οι εξαιρετικές φυσικές του ιδιότητες επιτρέπουν την κατασκευή του με τέτοιο τρόπο, ο οποίος ελαχιστοποιεί τη χρήση των φυσικών πόρων.

Το ανακυκλωμένο PET (R-PET) είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για το παρθένο ΡΕΤ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλαπλές εφαρμογές. Η χρήση του πλαστικού R-PET αυξάνεται συνεχώς, λόγω του χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα (εξοικονόμηση πρώτων υλών απαιτώντας λιγότερη ενέργεια), ανακύκλωσης (μείωση απορριμμάτων) και ισχυρών περιβαλλοντικών διαπιστευτηρίων.

Οι τσάντες για ψώνια πολλαπλών χρήσεων που κατασκευάζονται από R-PET, είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η βιομηχανία σε αυτόν τον τομέα.

Είναι ιδανικές για εταρείες και οργανισμούς που επιθυμούν να επικοινωνήσουν στο μέγιστο την εναρμόνισή τους με τα νέα περιβαλλοντικά πρότυπα και την συνεισφορά τους στην μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ POLYESTER ΣΤΙΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ?
Αυτό που πραγματικά χρειάζεται να γνωρίζετε για το υλικό αυτό (POLYESTER / ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΑΣ) είναι ότι είναι ένα εξαιρετικά ανθεκτικό στους λεκέδες και στο νερό υλικό. Το συναντάμε σε μια τεράστια γκάμα διαφορετικών προϊόντων.

Ένα από τα σπουδαία πράγματα για τον πολυεστέρα είναι ότι ανακυκλώνεται καλά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά.

Ο πολυεστέρας έχει μια απαλή, σχεδόν μεταξένια αίσθηση. Όταν πρόκειται για δύναμη και ανθεκτικότητα, ο πολυεστέρας είναι βασιλιάς! Είναι επίσης εξαιρετικά εύκολο στην φροντίδα του και γενικά είναι ένα πολύ ανέξοδο υλικό.

Οι παραπάνω παράγοντες σε συνδυασμό με τον μικροσκοπικό χώρο που καταλαμβάνει όταν διπλωθεί σε μέγεθος τσέπης (pocket – size), καθιστούν τις τσάντες από πολυεστέρα μια εξαιρετική επιλογή τόσο για την ανθεκτικότητα τους, όσο και για το μέγεθος και το βάρος τους που σας επιτρέπουν να την έχετε πάντα μαζί σας (π.χ. μέσα στην τσάντα σας) για κάποια γρήγορη ή μη προγραμματισμένη επίσκεψη στο Super Market για τα λίγα ψώνια της τελευταίας στιγμής.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ COTTON ΣΤΙΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ?
Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για τις βαμβακερές τσάντες COTTON, καθώς πρόκειται για ένα υλικό που το γνωρίζουμε όλοι.

Μια βαμβακερή τσάντα, με την σωστή της χρήση, είναι τελικά βιώσιμη και αρκετά οικολογική επιλογή αφού θα αντέξει να πλυθεί πάρα πολλές φορές, έχει πολύ μεγάλη αντοχή και μακροζωία στην σκληρή χρήση και πάνω απ’ όλα είναι τελικά κατασκευασμένη από βαμβάκι το οποίο είναι φυσικό, φιλικό στο περιβάλλον και 100% ανακυκλώσιμο υλικό.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ JUTE ΣΤΙΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ?
Jute = Γιούτα (το φυτό)

Η γιούτα είναι μια φυσική ίνα γνωστή ως χρυσή ίνα. Είναι μία από τις φθηνότερες και ισχυρότερες από όλες τις φυσικές ίνες και θεωρείται ως ίνα του μέλλοντος.

Η γιούτα, μετά το βαμβάκι, είναι η δεύτερη στην παγκόσμια παραγωγή υφαντικών ινών. Η Ινδία, το Μπαγκλαντές, η Κίνα και η Ταϊλάνδη είναι οι κορυφαίοι παραγωγοί της Γιούτας. Παράγεται επίσης στη νοτιοδυτική Ασία και τη Βραζιλία. Η ινδική γιούτα είναι επίσης γνωστή ως Pat, kosta, Nalita, Bimli ή Mesta. Η Ινδία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός προϊόντων από γιούτα στον κόσμο.

Η καλλιέργεια της γιούτας στην Ινδία περιορίζεται κυρίως στα κράτη της ανατολικής περιοχής. Στην Ινδία πάνω από 4 εκατομμύρια οικογένειες συμμετέχουν στην καλλιέργεια ακατέργαστης γιούτας.

 • Είναι ιδιαιτέρως φιλικό προς το περιβάλλον υλικό.
 • Είναι ετήσια ανανεώσιμη και βιοδιασπώμενη.
 • Διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος.
 • Οι ίνες γιούτας είναι 100% βιοδιασπώμενες και συνεπώς φιλικές προς το περιβάλλον.
 • Η γιούτα έχει χαμηλές ανάγκες σε φυτοφάρμακα και λιπάσματα.
 • Έχει μεγάλη αντοχή σε εφελκυσμό (η άσκηση δύο ισοδύναμων αλλά αντίρροπων δυνάμεων πάνω σ' ένα σώμα, που τείνουν να οδηγήσουν στο τέντωμά του) και χαμηλή εκτατότητα (δεν ξεχειλώνει).


ΤΣΑΝΤΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗ - ΛΙΑΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ?
Είμαι ιδιώτης!
Υπάρχει η δυνατότητα να προμηθευτώ από εσάς τσάντες πολλαπλών χρήσεων σε μικρές ποσότητες (λιανική πώληση), για προσωπική μου χρήση?
 
Δυστυχώς ΟΧΙ!

Η REBAGS, εξειδικεύεται αποκλειστικά και μόνο στην ΧΟΝΔΡΙΚΗ διάθεση και δεν μπορεί να πραγματοποιήσει λιανικές πωλήσεις.

Η δραστηριότητα της περιορίζεται μόνο στον χονδρικό εμπόριο, στην διάθεση και την προμήθεια τσαντών πολλαπλών χρήσεων σε μαζικές ποσότητες, σε μεγάλα καταστήματα, υπεραγορές, Super Markets και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου.
Για οποιαδήποτε άλλη απορία ή διευκρίνηση, σχετικά με τις οικολογικές τσάντες πολλαπλών χρήσεων, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
Τσάντες Πολλαπλών Χρήσεων - Rebags.gr
ΤΣΑΝΤΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ
Σύγχρονες οικολογικές λύσεις μεταφοράς προϊόντων και διαφήμισης
• ΧΟΝΔΡΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ •
Copyright© 2019/2020 • REBAGS.GR
Version 2.1
Rebags FacebookWhatsApp: Chat with Rebags
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗΣ COOKIES:

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας.
Εφόσον συνεχίσετε την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε την χρήση cookies.

ΣΥΜΦΩΝΩ